onsdag 19. mai 2010

Nærfoto i hagen

Noen bilder i fra hagen. Er ganske fersk på nærfoto, gi gjerne tips og råd:)
Ps. måtte klare meg uten stativet i dag:P

6 kommentarer:

 1. Fint komponert det øverste bildet. Makro må jo ikke være skarpt.
  Nærfoto gir jo begrenset dybdeskarphet, på godt og vondt. Ønsker du skarphet, må de elementene du ønsker skarpe plasseres i samme plan. Det er ofte kronglete å få posisjonert stativet, tror kanskje du bør investere i et annet hode en det du bruker ellers for å kunne forskyve kameraet kun ved å betjene hendlene på stativhodet. Ellers har en monopod gitt bra resultater for meg, men da må man klare å plassere seg slik at monopoden låses, ellers er det lett at det svaeier en del og det skal ikke så mye til før ting blir uskarpe. En annen mulighet er å plassere kameraet på bakken, på en ertepose eller annet. Fra bakkeplan er det enklere å unngå uønskede elementer i bildet. Hvor jeg har lav kameraposisjon har jeg stor glede av en påpmontert vinkelsøker, denne kan også forstørre søkeren to ganger, dermed blir det lettere å sjekke skarpheten.

  Ellers åpner jo nærfoto en helt ny verden. Man kan ligge på kne en hel dag innenfor noen få kvadratmeter og oppdage nye motiv hele tiden. En svært avstressende og nærmest mediterende måte å fotografere på.

  Lykke til videre med nærfoto.

  Stein

  SvarSlett
 2. For noen flotte nærbilder! Likte komp og utforming på marihønebildet ; God skarphet

  SvarSlett
 3. Og så må du ha fjernutløser, disse får du uorginale for en grei pris.

  Stein

  SvarSlett
 4. Heisann!

  Ser du har tatt litt bilder, ikke bare krangla med deg sjøl denne gangen! Det er jo bra...

  Liker godt maurbildene her, særlig de i s/h. Synes ofte makro med stativ blir litt for perfekt, hvis du skjønner. Liker at det er litt mer spontant og lite planlagt så lenge man ikke er ute etter å lage rene artsportretter.

  Det er jo vanskelig å jobbe helt nede på bakken med stativ da hodet og hele styret bygger litt opp fra bakken. Bruker mye kamera rett på bakken sjøl, eller jeg setter på den lille erteposen med skrue til stativfestet. Til blomster, frosk og insekter på bakken synes jeg det funker bra og blir mye mer mobilt, særlig hvis du fotograferer et bevegelig motiv. Som Stein sier er det lettere å få en ren bakgrunn ved å fotografere litt oppover fra bakken, og kanskje få et litt mer spennende perspektiv i samme slengen.

  SvarSlett
 5. Takk for alle tilbakemeldingene. Skal ta med meg tips og råd videre:)

  SvarSlett